Lekki, kremowy deser, prawie nie słodzony, a jednak doskonale zaspokaja apetyt na słodkie. Smak tego deseru długo pozostaje na podniebieniu :) Zdecydowanie lepszy od budyniu!
500 ml mleka
3 płaskie łyżki kaszki manny
1 łyżeczka brązowego cukru
2 żółtka + 3 łyżki mleka
2-3 łyżki jagód
Do garnka wlać mleko, doprowadzić do wrzenia. Wsypać kaszkę mannę i mieszając od czasu do czasu gotować przez 5 minut.
Żółtka roztrzepać z 3 łyżkami mleka, wlać na gotującą się kaszę, cały czas przy tym mieszając. Wsypać cukier, krótko zagotować.
Gorące wlać do pucharków. Na wierzch rozłożyć jagody.
świetnie ten deserek podałaś :)
OdpowiedzUsuńWszystko tu jest super :)
OdpowiedzUsuńWyglada naprawdę apetycznie !
OdpowiedzUsuńPomysłowe, trzeba spróbować ;-)
OdpowiedzUsuńTen przepis na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń