Przepyszne ciasto na serku waniliowym. Wilgotne, pięknie wyrośnięte, doskonałe w smaku i do tego tak proste w wykonaniu. To chyba moje ulubione ciasto z jagodami :) Gorąco polecam!
200 g serka waniliowego
3/4 szklanki cukru
3 duże jajka
100 ml oleju
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki pszennej - 300 g
Do miski wyłożyć serek waniliowy, wsypać cukier, wymieszać łyżką. Dodać całe jajka, olej, proszek do pieczenia i mąkę, zmiksować na jednolite ciasto. Wyłożyć do prostokątnej formy o wymiarach 32x21 cm, wyrównać. Na wierzch równomiernie wysypać jagody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec do "suchego patyczka", ok. 45-50 min. Po upieczeniu można posypać po wierzchu cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz